Este blog presenta novedades relativas a los intereses que me mueven por este mundo digital: lecturas, novedades sobre lectura fácil -tema que originó este espacio ya hace unos años-, experiencias docentes y materiales didácticos, y información sobre aspectos de corrección y traducción lingüísticas.

dimecres, de juny 30, 2010

La nostra estada a ComRàdio. Fotografies i àudio d'un moment especial.




Vull agrair el Marc Pijuan, periodista de ComRàdio, per haver-me enviat les fotografies que demostren el nostre pas per l'emissora barcelonina. Va ser un moment especial per a tots nosaltres i desem, així, el record en aquest espai amb molt de carinyo.

També us adrecem al blog del programa Extraradi on podeu sentir el reportatge íntegre que van realitzar sobre la Lectura Fàcil.


Gràcies, i fins a la propera, que esperem que sigui aviat.

La Lectura Fàcil a l'Hora del lector, del Canal 33.

Ens plau constatar que la Lectura Fàcil és notícia, també, a la televisió i, més concretament, als programes que tenen l'actualitat editorial com a principal fil conductor. És el cas del programa del Canal 33  L'hora del lector, emès el passat divendres 18 de juny, en què el periodista Víctor Amela i l'escriptor Màrius Serra parlen dels llibres de Lectura Fàcil i que podeu sentir a partir del minut 12 del següent vídeo:




En aquesta breu ressenya d'algunes de les novetats editorials en LF (centrada en Mites i llegendes de la Grècia antiga, d'Eugènia Salvador, i Les mateixes estrelles, de Núria Martí) s'esmenta el Premi de Narrativa en LF promogut per CCOO i del qual la Núria Martí n'és la guanyadora. Aquest premi porta el Víctor Amela a parlar -amb alguns dubtes- del concepte "Lectura Fàcil" . És Màrius Serra qui aclareix aquest punt en què la definició del terme ha quedat en suspens, confonent-la -o fins i tot, equiparant-la-, amb la de "lectura graduada". Màrius Serra matisa que aquest tipus de text s'acosta al "món de la discapacitat", en ser un tipus d'adaptació adreçada a uns col·lectius molt concrets (persones que pateixen dislèxies, dislàlies, problemes de concentració, de comprensió, de memorització, etc.) i és aquí on el terme adaptació adquireix sentit. A més, subratlla Amela, té un component de democratització en servir de punt de partida per a tots aquells grups de persones no implicats amb el fet lector -com poden ser els grups analfbetitzats, les persones grans, etc.-, que amb aquests materials poden acostar-se al món del llibre i la lectura.

Una breu referència al món de la Lectura Fàcil que agraïm, ben sincerament, tot i no fer-se esment de l'Associacíó que fa que tot això sigui possible, l'Associació Lectura Fàcil.