Este blog presenta novedades relativas a los intereses que me mueven por este mundo digital: lecturas, novedades sobre lectura fácil -tema que originó este espacio ya hace unos años-, experiencias docentes y materiales didácticos, y información sobre aspectos de corrección y traducción lingüísticas.

dilluns, de juliol 05, 2010

Lectures per al Curs 2010-2011.

Aquestes seran les lectures que farem el proper curs 20010-11, que començarem el 17 de setembre:

L'aigua del Rif, Montse Flores Pallarès
Editorial La Mar de Fàcil
Col·lecció Aktual

Durant l'any, a Rubí, sóc el fill de la Fatma del 4t 3a, la Fatma, la marroquina, la del mocador. Quan arribem al Marroc, a l'estiu, ens reben com a triomfadors perquè portem un cotxe millor que el dels cosins, perquè la mare els porta colònia, bicicletes per als més petits i roba de marca. Una vegada vaig sentir algú que deia: si no puc viure al lloc que estimo, he d'estimar el lloc on m'ha tocat viure.

Les mateixes estrelles, Núria Martí Constans
Publicacions de l’Abadia de Montserrat
Col·lecció Llegim

La història d'una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil Espanyola a bord d'un vaixell, el Winnipeg. Un vaixell que l'escriptor Pablo Neruda va fer sortir d'un port de França el 1939 rumb a Xile. Durant el viatge, es barregen la por i l'esperança. Hi ha lloc també per l'enamorament i l'alegria. És la història d'una nova vida en un nou país.

Anna Frank. La seva vida, Marian Hoefnagel
Editorial La Mar de Fàcil
Col·lecció Aktual

Anna Frank (1929-1945) és potser la nena més coneguda del món, gràcies al seu diari. L'Anna Frank era jueva. En esclatar la Segona Guerra Mundial, ella i la seva família es van haver de refugiar a Amsterdam. Durant més de dos anys van viure amagats a la casa del darrere, en l'edifici on el seu pare hi tenia el negoci.

Anna Frank,, la seva vida és una breu biografia d'Anna Frank. Ens explica com va ser la vida abans d'amagar-se, durant el temps que va viure d'amagatall de la casa del darrere i després de la seva detenció.

A través de fragments del seu diari, coneixerem com s'enamora per primera vegada, la seva por que els descobreixin i com s'evadeix de la rutina dins l'amagatall. L'Anna va morir en un camp de concentració quan tenia quinze anys. És una més de sis milions de víctimes jueves de la Segona Guerra Mundial.

Maurice o la cabana del pescador, Mary Shelley
Versió de Rosa Maria Fernández
Castellnou Edicions
Kalafat

Maurice o la cabana del pescador tracta de la vida d'un pobre noi, Maurice, que no posseeix absolutament res material: ni casa, ni fortuna, ni tan sols família..., però que té un tresor d'incalculable valor, l'honestedat de cor. I és precisament gràcies a aquesta bondat que, sense proposar-s'ho, aconsegueix allò que tant desitja: l'amor i l'amistat.

Romeu i Julieta, William Shakespeare
Versió d'Elena O'Callaghan i Duch
Castellnou Edicions / Almadraba Editorial
Kalafat

Romeu i Julieta està ambientada a Verona (Itàlia), al segle XIV, i es basa en fets reals: les rivalitats entre famílies nobles d'aquesta ciutat.

Conta la dramàtica història de dos amants, Romeu Montagú i Julieta Capulet, les famílies dels quals viuen enfrontades des de fa molts anys. Romeu i Julieta s'enamoren, però saben que l'odi entre els seus pares farà impossible el seu matrimoni. Per això decideixen casar-se en secret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada