Este blog presenta novedades relativas a los intereses que me mueven por este mundo digital: lecturas, novedades sobre lectura fácil -tema que originó este espacio ya hace unos años-, experiencias docentes y materiales didácticos, y información sobre aspectos de corrección y traducción lingüísticas.

dimarts, de juny 08, 2010

Activitats de LF a les biblioteques penitenciàries.



L'Associació de Lectura Fàcil ha firmat un conveni de col·laboració amb la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil (SSPRJJ) del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. La signatura del conveni permetrà a l'ALF realitzar activitats a les biblioteques penitenciàries, com per exemple, la formació de bibliotecaris i usuaris en tècniques de dinamització lectora i elaboració de textos de lectura fàcil; lectures pilot per contrastar la idoneïtat dels materials LF adreçats a aquest col·lectiu; i la presentació de llibres LF.

Conveni entre Justícia i Cultura

D'altra banda, el Departament de Justícia té signat un conveni amb el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per millorar els serveis bibliotecaris dels centres penitenciaris. Amb aquest conveni, el Departament de Cultura participa en la creació i el manteniment de les col·leccions bibliogràfiques de les presons amb l'adquisició i el préstec de col·leccions específiques, com els llibres de Lectura Fàcil. També es vol facilitar l'accés de les biblioteques dels centres penitenciaris al Sistema de préstec interbibliotecari.

Font: Equip de treball de l'ALF

Novetats literàries juny 2010.

S'acosta l'estiu... i les ganes de llegir augmenten!!! Aquí teniu unes quantes novetats que, de ben segur, us resultaran del tot profitoses. És bo que no perdeu el ritme de lectura que heu tingut al llarg d'aquest curs de lectura fàcil, així és que us convido a anar a la biblioteca i continuar llegint. Bon estiu a tots!!


Mites i llegendes de la Grècia antiga

Eugènia Salvador
Editorial Sirpus
Col·lecció Entre dos mons
10.80 €

Com es va crear el món i les criatures que hi viuen? Què hi ha més enllà de la mort? Quines són les edats de la humanitat? Europa va ser una princesa? Aquestes i moltes altres preguntes troben resposta en la mitologia grega, la més il·lustre de les cultures mediterrànies. El llibre també està disponible en castellà.

Les mateixes estrelles

Núria Martí Constans
Publicacions de l’Abadia de Montserrat
Col·lecció Llegim

12.00 €

La història d'una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil Espanyola a bord d'un vaixell, el Winnipeg. Un vaixell que l'escriptor Pablo Neruda va fer sortir d'un port de França el 1939 rumb a Xile. Durant el viatge, es barregen la por i l'esperança. Hi ha lloc també per l'enamorament i l'alegria. És la història d'una nova vida en un nou país.