Este blog presenta novedades relativas a los intereses que me mueven por este mundo digital: lecturas, novedades sobre lectura fácil -tema que originó este espacio ya hace unos años-, experiencias docentes y materiales didácticos, y información sobre aspectos de corrección y traducción lingüísticas.

divendres, de juny 18, 2010

Fotos d'Elisabet Serra.

L'Elisabet Serra ens va fer unes fotografies el passat 11 de juny quan ella i un realitzador van venir de l'Associació Lectura Fàcil a filmar la nostra sessió de lectura. Aquí us penjo la mostra per a què veieu el caliu que es respira a la Biblioteca Mestre Martí Tauler els divendres de 19 a 20h. Gracies, Elisabet, per la feina feta.
El bloc Lectura Fàcil es presenta als Premi Blocs Catalunya.

Així és: hem decidit donar a conèixer les activitats del nostre club a la resta de Catalunya. I amb aquesta intenció ens hem presentat als Premis Blocs Catalunya. És la priimera vegada que ho fem i potser no serà la última. Pensem que és NECESSARI que la gent conegui què és això de la Lectura Fàcil, a qui s'adreça, amb quins objectius i quines realitats pensa canviar. La societat ho demana i nosaltres estem  aquí per dur-ho a terme. Vota, ja, la nostra iniciativa, i segueix dia rere dia, l'evolució d'aquests Premis que enguany s'han superat amb la inscripció de més de sis-cents blocs. No ho tenim fàcil però els altres, tampoc, així és que ENDAVANT.

Clica a la icona BLOGS CATALUNYA que tens al marge dret d'aquesta mateixa pàgina. Pots, si ho vols, votar també per les entrades anteriors que apareixen publicades i fer-ho CADA DIA, FINS AL 9 DE SETEMBRE. FES-HO CÓRRER ENTRE LES TEVES AMISTATS. Amb aquest premi, la Lectura Fàcil guanya molt i tu, també.

Gràcies.

Càmera i acció!


Els dies 4 i 11 de juny el Club de Lectura Fàcil de la ciutat de Rubí va rebre la visita de la codirectora de l'Associació Lectura Fàcil, Carme Mayol, i d'un realitzador, per a dur a terme la filmació d'una de les nostres sessions de lectura. L'objectiu era arreplegar imatges de diferents clubs de la comunitat catalana per oferir un vídeo presentatiu de les activitats que aquests col·lectius duen a terme amb la intenció de difondre'ls arreu de l'Estat espanyol i acostar, així, una mica més, la Lectura Fàcil a la resta de ciutadans i ciutadanes que s'hi puguin interessar i/o beneficiar.

El primer dia l'assistència va ser tot un èxit. Eren més de quinze les persones arreplegades, i venien amb una actitud del tot participativa que augurava una sessió d'allò més dinàmica per als objectius de la gravació. Però no va ser fins al dia 11 que la filmació fou efectiva. Llavors, la festa de fi de curs que l'Escola d'Adults tenia programada per aquest dia va impedir que alguns dels assistents vinguessin a aquesta cita, i vam haver de lamentar l'absència d'algunes de les persones més emblemàtiques del grup. Amb tot, però, es va fer una lectura acurada dels dos últims capítols del Tristany i Isolda, vam fer unes intervencions de debat a l'entorn dels valors que s'atribuïen antigament a la dona i que volíem comprovar si, a parer dels presents, encara eren vigents o no en les formes de vida actuals... i la directora de la nostra biblioteca, la Victòria Mateu, va tancar la sessió amb el comentari d'alguns fragments de l'òpera de Wagner centrada en la mort final de Tristany com a cloenda d'aquesta lectura tan atractiva i suggerent que hem vingut realitzant al llarg d'aquests tres darrers mesos. Va ser tota una experiència poder comprovar la il·lusió, les ganes i l'entusiasme que tots els  participants del club van expressar en voler ser partíceps d'aquests cinc o sis minuts, només, de filmació que ocuparà el nostre club en aquest reportatge. Sens dubte, una motivació més per a continuar engrescant aquest grup magnífic de persones que divendres rere divendres comparteix, agraeix, i aprèn la senzillesa de les formes de vida i l'aprenentatge de la lectura fàcil.  

A l'espera que l'Elisabet Serra ens ofereixi les fotografies que va realitzar al llarg de l'hora i mitja que va durar l'esdeveniment, penjo un vídeo recordatori d'aquest Tristany und Isolde de R. Wagner.