Este blog presenta novedades relativas a los intereses que me mueven por este mundo digital: lecturas, novedades sobre lectura fácil -tema que originó este espacio ya hace unos años-, experiencias docentes y materiales didácticos, y información sobre aspectos de corrección y traducción lingüísticas.

dilluns, de novembre 15, 2010

Quan sorgeixen alguns problemetes...

Darrerament tinc la sensació que les coses no acaben de marxar del tot bé en el sí de les reunions del club. Potser és només una impressió meva, però des que vam iniciar les sessions a la seu de la nova biblioteca de Rubí, ubicada al carrer Aribau, alguns dels assistents han marxat i cada vegada ve menys gent. Potser la culpa només sigui meva, és clar que també pot ser això, però ara només penso en la possibilitat de recuperar aquests lectors que em són tan importants i que ara més que mai necessito per al meu treball de recerca.


No fa gaire que vaig comentar que ha canviat el perfil de l'assistent a les sessions del club dels divendres. Ara només em ve una o dues persones joves, la resta són immigrants de la primera generació que tenen entre 55 i 72 anys. Els més nombrosos són els que se situen entre els 60 i els 70 anys, i penso que la diferència en els objectius de lectura d'un grup i altre (joves/més grans) deu haver influït en la marxa dels assistents més joves, a més que aquests, poc a poquet, van trobant feina i els és impossible assistir els divendres a la Biblioteca. Però ara, a més, em trobo amb un altre problema i és que algunes d'aquestes persones més grans han manifestat la seva queixa a reunir-se a la sala destinada a aquesta activitat: la sala Chill-out de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, "amenaçant-me" amb deixar de venir definitivament si la situació no es resol. I quina és la situació, direu? Que aquesta sala és ocupada a les tardes per adolescents que escolten música, es comuniquen i interaccionen, i quan es buida a les set de la tarda, que és quan nosaltres arribem, l'ambient està força carregat -hormones a l'aire!!!- i ho deixen tot una mica desordenat. Aquí entren en joc el poc civisme, a vegades, d'aquests adolescents i l'exigència de la gent gran. No és un problema greu però s'ha de conscienciar ambdós grups de la necessitat de deixar en bon estat aquesta sala perquè és de tots, no només d'uns pocs que la fan servir amb una certa regularitat. Això costa de fer-ho veure, a tots. A més, la sala està equipada amb sofàs o pufs per sentir-se més còmode per realitzar aquesta tasca de relaxació o d'audició de música,  però potser no ho és tant per a llegir. A la seu de la Biblioteca de l'Escardívol, l'antiga, realment ens trobàvem molt i molt bé perquè fèiem una rotllana amb cadires a la sala lateral ubicada a l'entrada de la biblioteca i a aquelles hores de la tarda d'un divendres no hi havia gaire públic. Això vol dir que no molestàvem ningú... a la nova seu, gran, molt gran, això no ho podem fer: no podem seure en la sala general perquè faríem massa soroll llegint en veu alta i per això només hi ha la possibilitat de continuar on som, a la sala chill-out que, a més, és insonoritzada.

Què es pot fer, doncs? D'una banda hi ha aquest problema d'ubicació, per entendre'ns, i de l'altra que la gent jove potser no es troba a gust perquè el ritme de lectura és més lent atès la manca de competència en llengua catalana i les reduïdes habilitats lectores dels assistents més grans i per aquest motiu decideixen no venir. Aquesta és la meva humil impressió però no sé pas els motius d'aquesta reducció de lectors. De més de 15 que tenia a principis de curs hem passat a la meitat i ara busco estratègies per recaptar gent, ja ho veieu!!

Les relacions de la Biblioteca amb el Servei Local de Català sempre han estat bones. Ara penso que aquesta situació no deu haver canviat, tot i el relleu generacional que ha patit la direcció. La Victòria Mateu, ex-directora d'aquesta biblioteca, vigilava molt que des del Servei Local de Català i l'Escola d'Adults es donés difusió a aquesta activitat. És gratuïta i se'n pot beneficiar molta gent que està aprenent català en l'actualitat. He pensat adreçar-m'hi directament per mirar de buscar estratègies de difusió d'aquesta activitat, i fins i tot se m'ha acudit de crear un altre grup de lectura fàcil, només per a immigrants que estudien la llengua, i fer-lo dissabte al matí que sé que pot ser un moment apte per a l'assistència, això sempre que la biblioteca em faciliti l'espai i els llibres, és clar. 

En fi, preocupada estic per totes aquestes coses. Esperem que la situació es vagi normalitzant i que el club gaudeixi de molta vida com ho ha fet fins ara. 

1 comentari:

  1. DEIXA LLEGIR:

    El meu nom és Jasna Savic, sóc de Sèrbia, vull difondre la bona feina d'un gran encanterí que és real i no demoreu ajudar a la gent, el seu nom és el Dr. Saheed, la meva història comença així: l'any 2007 la meva el marit se'm va deixar i va anar a estar amb una altra dona després de 11 anys de matrimoni. Em va deixar a patir i jo estava buscant ajuda per dur-lo a terme, alhora que buscava un fill meu només per fer el meu La família completa, no vaig poder trobar ajuda en cap lloc, l'any 2016 vaig conèixer un anunci en línia sobre el Dr Saheed sobre com ajuda a una dona a unir-se a la seva família i fer-la rica també, he de contactar amb urgència i demanar ajuda , la primera paraula que em va dir va ser (vaig a posar-li un somriure a la teva cara), vaig estar encantat de respondre ràpidament d'ell, després del seu encanteri, em va dir que el meu marit vindrà a mi demanant-me que l'accepti de nou , mai vaig creure, però després de 24 hores, el meu marit va cridar la meva línia d'oficina, demanant-me per telèfon per perdonar-lo, jo estava molt content i agraït al doctor Saheed, mai vaig creure que tornaria a estar amb el meu marit, però avui estem junts gràcies a l'ajuda del Dr. Saheed i fa tres mesos vaig tenir el meu primer bebè amb la seva ajuda també, li vaig prometre que vaig a compartir el seu bon treball en línia per al bé d'aquelles persones que necessiten ajuda i per a aquells que estan amb els castells d'hechizo equivocats, he vist molts castells d'encanteris, però el Dr. Saheed és el millor que té la solució a qualsevol tipus de problema. té el poder d'ajudar a qualsevol ésser humà, tot el que em va dir era assegurar-me d'informar el món sobre ell i és per això que estic fent tot això per deixar que el món no sigui que el Dr Saheed sigui una solució a qualsevol tipus de problema que tingueu, si vols donar-me les gràcies per mi o vols contactar-te per obtenir ajuda aquí teniu el vostre correu electrònic: saheedtempleofsolution@gmail.com i Núm. de trucada directa: +27638836445 i el seu número de número de telèfon: +2349065101630. Posar-se en contacte amb ell i solucionar el problema.

    ResponSuprimeix