Este blog presenta novedades relativas a los intereses que me mueven por este mundo digital: lecturas, novedades sobre lectura fácil -tema que originó este espacio ya hace unos años-, experiencias docentes y materiales didácticos, y información sobre aspectos de corrección y traducción lingüísticas.

divendres, de novembre 27, 2009

La volta al món en 80 dies.

Avui farem la segona sessió de lectura de l'adaptació d'aquesta obra de Jules Verne feta per Àngel Burgas.


Haig de dir que aquest inici de curs 09-10 ha estat una mica vacil·lant pel que fa als criteris de tria de l'obra a llegir. Vam començar la lectura de l'Odissea atès que la III Trobada tenia aquest llibre com a fil conductor,  però els nous integrants del club d'aquest curs -senegalesos, marroquuins, i algun andalús- trobaven difícil la seva lectura i aquest fet ha comportat que es decideixi canviar el títol per un altre més "fàcil". En l'actualitat hi ha dos grups amb diferències de "nivell" entre les 15 persones que assisteixen de forma habitual els divendres a la biblioteca: un que ja fa més de tres anys que hi assisteix, i de fet són els membres originaris d'aquest club, i uns altres (quatre o cinc persones) que són nous d'aquest curs, que fa poc temps que viuen a Catalunya i, per tant, no estan encara habituats a l'ús i la lectura en llengua catalana.


Avui m'agradaria passar un qüestionari breu als assistents per conèixer algunes dades més concretes de la seva situació personal i tenir, així, un coneixement més profund del seu interès per l'aprenentatge de la llengua catalana i de la societat amb què conviuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada